Een interview met collega Roel van de Moosdijk.

“MCB biedt jongere werknemers als ik kansen om door te groeien, mijn collega Rick kon bijvoorbeeld ook al vrij snel een volgende stap maken. Ik wil me ook snel ontwikkelen, ik ga me nu bijvoorbeeld verdiepen in EDI.” Roel van de Moosdijk is een nieuwe medewerker op onze afdeling General Sales, en ziet veel kansen. Bijvoorbeeld in EDI: “Voor een klant is het plezierig als er dankzij EDI minder fouten worden gemaakt. En het gemak wordt gewaardeerd: je hebt minder tussenstations hierdoor gaat alles veel sneller, bij hen maar ook bij ons. Op dat gebied valt nog veel terrein te winnen.”

Hoe bevalt het je bij MCB?

“Ik werk nu drie maanden bij MCB, en het bevalt goed. Heel goed zelfs, er komt veel op je af. Het hele bedrijf wordt aan je voorgesteld, je komt ook overal terecht. Niet alleen in het front office, ook in het magazijn. En dat vind ik ook heel plezierig, je leert alle achtergronden kennen en ziet wat je acties voor invloed op het bedrijf hebben. Als je een order inschiet bijvoorbeeld, hoe die zich beweegt.”

“De werkzaamheden waren de eerste weken erg statisch, je moet systemen onder de knie krijgen en materiaalkennis opdoen. Maar daar hebben we de e-campus voor natuurlijk, en behulpzame collega’s. Want als je ergens mee zit kun je bij iedereen aankloppen, collega’s staan je altijd te woord en zijn niet te beroerd je te helpen. Dat is mooi om te zien.”

“Langzaamaan rol je er wel in, je krijgt steeds meer basistaken en offertes om in te voeren en er komen steeds meer klantcontacten. Dat moet natuurlijk geleidelijk gaan, je moet genoeg kennis hebben om de klant goed te woord te staan. De eerste contacten met klanten gingen goed, ik merk ook dat klanten je steeds vaker op gaan zoeken. En dan krijg je die klik, het is leuk dat dat best wel snel gaat.”

En je doet er nog een opleiding bij?

“Inderdaad. Ik doe op donderdagmiddag en -avond nog een opleiding Bedrijfskunde op Fontys. Het is een deeltijdopleiding die ik verwacht volgend jaar af te ronden. Het is best wel eens pittig naast je job, zeker als je bij MCB alle productkennis erin moet stampen en daarnaast ook tentamens moet leren. Maar dat is niet erg hoor, ik vind het leuk om het druk te hebben. En het is best te combineren.”

“Vanuit mijn opleiding verwachten ze ook die combinatie met de praktijk, ten opzichte van voltijdstudenten is dat belangrijk. Dat je de processen die bij MCB toegepast worden, ook in de theorie terug ziet. En hoe je in verbeteringen kunt gaan denken, het versterkt elkaar dus. Maar ik weet niet of ik hierna meteen weer zo’n opleiding ga doen haha.”

“Ik leer ook steeds meer van de producten, via de MCB-campus is dat heel goed te doen. Module 1 en 2 heb ik afgerond, nu ben ik met 3 bezig. Maar het belangrijkste zit in de tweede module, als verkoper moet je die ook meteen doen en afronden wanneer je hier binnen komt. Want ik ben dan wel jong, ik wil klanten toch graag helpen met de juiste antwoord op hun vraag. Dan gunnen ze je ook de orders.”

vacature accountmanager

Maatschappij

 

7110_mcb_facebook-profielfoto_def