Mark Pieron van MCB Direct Breda vertelt over zijn functie als buitendienstmedewerker.

“Ik heb een klant die een nieuw pand aan het bouwen is, en die op het punt stond een nieuwe zaagmachine te kopen. Dat is een ideaal moment om ze erop te wijzen dat zij beter zijn in lassen en wij in zagen.” Mark Pieron is sinds enkele maanden Buitendienstmedewerker bij MCB Direct in Breda. Hij weet klanten al direct enthousiast te maken voor hun ‘filosofie’ van ontzorgen: “Ze vonden het echt een goed idee, dus we hebben meteen een afspraak op onze vestiging gemaakt. Dat doen we bewust hier, zodat we ze goed alles kunnen laten zien. Het loopt nu, we zijn aan het experimenteren. Ze zijn heel tevreden.”

Hoe lang zit je nu bij MCB Direct?

“Ik zit sinds april hier, en het bevalt heel goed. Ik heb hiervoor bij een aluminiumleverancier gewerkt, dus ik kende MCB al. We kochten ook bij MCB, dus ik wist wat voor organisatie het was. Ik ben redelijk actief op LinkedIn, en toen zag ik de vacature voorbij komen terwijl ik niet echt op zoek was. Dus ik dacht: ik stuur eens een mailtje. Het was maar een kort berichtje, maar na een reactie ging het snel.”

“Bij het eerste sollicitatiegesprek had ik de insteek ‘overtuig mij maar’, maar vooral de strategie sprak me heel erg aan. Er is een duidelijke lijn tussen waar we nu staan en wat we in 2020 willen zijn: het grote MCB als basis, met eigen specialismes en maatwerk bij MCB Direct. Dat vind ik mooi geregeld, ook ten opzichte van MCB Specials.”

“Ik had in mijn eerste week al een introductiedag op het hoofdkantoor. Het viel me op dat er binnen de hele groep een familiegevoel is: je voelt je welkom. Het maakt ook niet uit wie je belt, het is meteen ‘wat kan ik voor je doen?’. Er zit ook veel ervaring, ook op de vestiging hier.”

En dan praat je met klanten ook over het maatwerk?

“Inderdaad. Vooral onze MetaalTotaal Service spreekt klanten aan, zeker als ze zien waar we toe in staat zijn. Het is ook mooi om daarover te praten, mits ze tijd hebben: bij sommige klanten moet je vooral kort de voordelen benoemen.”

“Ik zat laatst bij een klant die zoveel tijd had, dat hij zelfs zijn hele huis liet zien. En dan krijg je ook veel relevante informatie te horen waar je op in kunt spelen. Je kunt dan echt op maat voor hem een voorstel doen. Wellicht vinden ze levertijd belangrijk, of juist dat het netjes afgebraamd is. Het zegt veel dat MCB Direct in Nederland zo’n 200 klanten heeft voor wie we dit dagelijks doen.”

“Het contact met de klanten is leuk, ik kende al veel klanten via mijn eerdere werkgever. Je ziet ook dat het overal aantrekt, alle klanten hebben het druk. Er is dus een positieve sfeer in de markt, de gezichten zijn vrolijk. Er is ook weer geld voor kwaliteit en voor investeringen. We gaan nu ook veel meer naar buiten, en dat werkt juist nu goed.”

“Ik moet nog bij veel klanten langs, vaak weten ze niet eens dat we zoveel verkopen. Ik vermaak me wel, ik vind het heerlijk. Ik weet van mezelf dat als ik ergens achter sta, ik het enthousiasme ook goed over kan brengen. Dan kom ik fluitend of lachend ergens binnen, zelfs bij mensen die ik nog niet ken. Dan is het ijs meteen gebroken.”

Maatschappij

 

direct-logo