Jimmy Remmers vertelt over zijn functie als procesoperator.

Hoelang werk je al bij MCB?
“Ik werk hier nu twee jaar, maar nadat ik klaar was met school werkte ik ook al een jaartje bij MCB”, verklapt Jimmy meteen. “Toen kon ik helaas niet blijven, dus ben ik ergens anders gaan werken, maar dat werk was niet helemaal wat ik wilde. Dat bedrijf deed in tentenbouw en dat was heel zwaar werk. De hele tijd die tenten opzetten en afbreken…ik kreeg last van mijn rug.”

Hoe ben je uiteindelijk toch weer bij MCB terechtgekomen?
“Bij het bedrijf waar ik toen werkte waren niet veel doorgroeimogelijkheden en dat vind ik wel belangrijk. Bovendien wilde ik graag een huis kopen en dat kan niet als je niet zeker weet of je kunt blijven”. Blijven was dus geen optie. “Uiteindelijk zei een maat van mij op een verjaardag: ‘Waarom kom je niet terug bij MCB werken, maar dan als procesoperator van de decoilers?’ Dat vond ik een aantrekkelijk idee en dat is nu dus alweer twee jaar geleden.”

En wat houdt je werk als Procesoperator precies in?
“Ik houd me bezig met het richten en op maat knippen van platen die klanten bij ons bestellen. Je moet goed weten hoe je de spanning uit de rol staal kan halen, zodat deze zo vlak mogelijk is”, legt Jimmy uit.

Het proces loopt in grote lijnen als volgt: “Iemand van logistiek legt de coil in de carrousel. Die wordt dan opgehaald met een coilwagen. Dan rijd je de coil op de haspel en  klem je hem vast. Daarna snijd je de bandjes open en voer je de coil in. Vervolgens gaat de coil de richtmachine in kies je een richtplan. Dan controleer je hoe de plaat eruit komt en haal je eventueel de laatste spanning van de plaat af. Als je dat hebt gedaan, kun je de plaat knippen. Uiteindelijk komt de plaat op de pallet terecht. Bij decoiler 4 doen we wel tot veertien coils per dag, dus je moet secuur maar efficiënt kunnen werken.”

Een hele verantwoordelijkheid, of niet?
“Ik sta er niet alleen voor, we zijn een hecht team! Je moet echt in teamverband werken om het proces goed te laten verlopen.”

Is er genoeg ruimte om nieuwe dingen te leren bij MCB? Of moet je al een bepaalde achtergrond hebben?
“Nee hoor”, vervolgt Jimmy enthousiast. “Hier bij MCB leren ze je alles wat je moet weten. Dat is juist zo fijn. Je kunt leren van de experts als je bij MCB werkt. Ik heb veel geleerd in de twee jaar dat ik er nu weer werk en  ben al gegroeid in mijn werk: Decoiler 4 heb ik al helemaal onder controle en nu ga ik naar Decoiler 3, waar ik assisteer. Met Decoiler 3 behandelen we duurder materiaal (RVS), dus daarvoor heb je andere richtpunten en vloeigrenzen nodig.”

Als jij iemand mocht aannemen als nieuwe collega, wat voor iemand zou dat dan zijn? 
“Iemand die serieus en echt geïnteresseerd is in het werk, dan leren wij je alle kneepjes van het vak wel!”

Wat kun je nog meer vertellen over je werk bij MCB?
“Het is een fijn bedrijf om voor te werken, de sfeer is heel fijn en relaxed. Er zijn inmiddels hechte vriendschappen ontstaan onder collega’s. We gaan wel eens een biertje drinken en we werken met veel jonge mensen. Je krijgt de kans om door te groeien en tijdens het (in)werken is iedereen serieus en professioneel, maar is er ook tijd voor een lolletje.”

En heb je nu inmiddels een huis kunnen kopen?
“Ja, ik heb een huis kunnen kopen!”

Zou je werken bij MCB wel aanraden?
“Ja, absoluut!”