Geen ervaring in de Sales? Laat dat je vooral niet tegenhouden om te solliciteren als accountmanager bij MCB. Op onze eigen Sales Academy leer je namelijk de kneepjes van het vak van ervaren collega’s en word je klaargestoomd voor een salescarrière binnen MCB. Teammanager Sales Academy Ton Kennis vertelt over deze speciale afdeling.

Kun je iets meer vertellen over de Sales Academy?
“Deze afdeling is eigenlijk hét opleidingscentrum voor nieuwe salescollega’s in Nederland. Omdat het een opleidingscentrum is, is het team een mix van nieuwe salestalenten en ervaren mensen die deze collega’s van A tot Z gaan opleiden. De ervaren collega’s leren de nieuwelingen alle kneepjes van het vak en laten hen tegelijkertijd ook kennis maken met de hele organisatie. Je bouwt als nieuwe accountmanager zo snel een heel breed intern netwerk op en leert de organisatie goed kennen.” Eigenlijk kun je het zien als de kweekvijver voor de verschillende salesafdelingen binnen MCB.”

Wat is het voordeel van de Sales Academy?
“Als nieuwe accountmanager krijg je hier echt de tijd om rustig en goed het vak te leren en de organisatie te leren kennen. Je hoeft niet meteen volle bak mee te draaien, maar brengt stapje voor stapje je kennis en kunde op peil. Hierdoor heb je ook meer tijd om alle informatie en indrukken te verwerken en een goede basis te leggen voor een salescarrière binnen MCB.”

Hoe ziet het opleidingstraject er concreet uit?
“ In de eerste weken krijg je een algemene introductie: je kijkt mee met salescollega’s, zodat je een indruk krijgt van hoe een werkdag er bij ons op commercie uitziet. Je krijgt bijvoorbeeld uitleg over ons ERP-systeem en de orderverwerking. Daarna ga je ook meekijken in de logistiek, zowel bij MCB Direct als bij MCB Nederland, en een dag op pad met een van onze field accountmanagers. Daarnaast volg je diverse producttrainingen van alle productgroepen binnen MCB en gaat daarna “stage” lopen op de verschillende afdelingen.”

“Op het moment dat je klaar bent om door te stromen binnen MCB gaan we samen kijken welk type klanten het beste bij jou past en met welk MCB-bedrijf je dan een goede match bent. Doordat je in het opleidingstraject kennis maakt met de hele organisatie, krijg je hier gaandeweg vanzelf een gevoel bij.”

Je hoeft dus geen saleservaring te hebben om bij MCB als accountmanager aan de slag te kunnen?
“Inderdaad, je leert hier eigenlijk alles wat je moet weten en wordt klaargestoomd voor een salescarrière binnen MCB. Simpel gezegd maakt het niet uit welke vooropleiding of ervaring je hebt:  je bent hier welkom als je gemotiveerd bent om te leren en het leuk vindt om met mensen te werken. Dit laatste is echt wel belangrijk. Binnen MCB gaat het er namelijk vooral om dat je goed kunt luisteren en daardoor echt verbinding kunt maken met je klanten. Je moet dus wel energie krijgen van het omgaan met verschillende soorten mensen en echt de samenwerking met klanten op willen zoeken. Is dit op jouw lijf geschreven? Solliciteer dan zeker!”

Enthousiast geworden van het verhaal van Ton? Solliciteer dan hier op de functie van Accountmanager binnendienst!