Zijn stage bij MCB beviel goed, dus twijfelde Martijn Reen geen moment om na zijn afstuderen op de functie van Transportplanner te solliciteren.

Hoe ben je bij MCB terechtgekomen?
“Tijdens mijn logistieke opleiding op het MBO in Eindhoven heb ik stage gelopen bij MCB op de transportafdeling. Ik kende het bedrijf al een beetje, want mijn opa heeft hier lang gewerkt. Ook mijn tante en oom werken al een lange tijd bij MCB. Tijdens mijn stage kreeg ik van mijn voormalige en huidige leidinggevende Eric Dortmans het advies om door te studeren in de logistiek. Zodoende ben ik naar Breda gegaan en heb ik de opleiding Logistic Engineering gevolgd. In deze periode heb ik ook een stage gedaan bij MCB. Na mijn afstuderen kwam er toevallig een vacature als transportplanner vrij. Omdat het goed voelde, heb ik geen moment getwijfeld om op die functie te solliciteren en bij MCB te gaan werken.”

MCB zit dus eigenlijk gewoon in je genen?
“Zo zou je het kunnen zeggen inderdaad. Mijn opa heeft 39 jaar bij MCB gewerkt als voornamelijk chauffeur en kraanmachinist. Mijn oom Peter werkt hier al jaren als mentorchauffeur en mijn tante Sandra werkt net als ik op Transportplanning. Inmiddels werkt ook mijn zusje Anouk als medewerker Facility Services bij MCB.”

Hoe is het om met je familie samen te werken bij MCB?
“Het is best speciaal, maar het voelt heel normaal. We doen ons werk, helpen elkaar wanneer het kan en we maken er gezellige werkdagen van. Dat zijn eigenlijk dingen die ik bij meer MCB-collega’s zie. We begrijpen elkaar wel extra goed, want we zijn uit hetzelfde hout gesneden. Met mijn zusje fiets ik elke dag naar MCB, mits het niet regent. Dat is wel erg uniek, want hoeveel broers en zussen kunnen dat nou zeggen? We bespreken dan een beetje wat er die dag gebeurd is, waardoor de tocht lekker snel gaat.”

Wat is het leuke aan je baan?
“Logistiek in het algemeen heeft altijd mijn interesse gehad. Het is een heel breed werkveld, maar gaat in de kern om het organiseren van de goederen-, informatie- en mensenstromen. Binnen MCB wordt er veel aandacht besteed aan het verbeteren van deze stromen. Op dat vlak is bij Transportplanning nog genoeg te doen en dat maakt het heel interessant. Ook de contacten met chauffeurs zijn leerzaam en leuk. Daarnaast houd ik me veel bezig met data, systemen en Excel. Dat is waar ik handig in ben. Op onze afdeling Transportplanning is eigenlijk elke dag een uitdaging.”

Hoe zie je je toekomst bij MCB?
“Ik sta redelijk aan het begin van mijn loopbaan. Ik wist al in grote lijnen wat het werk op Transportplanning inhield, maar ik wil nu zoveel mogelijk logistieke processen leren kennen. Je kunt dingen altijd verbeteren, dat geldt niet alleen voor processen, maar ook voor mezelf. Ik wil vooruit en kan nog heel veel leren.”

Ben je op zoek naar een leuke stage? Klik dan hier voor meer informatie.
Ben je op zoek naar een nieuwe baan? Bekijk dan hier onze openstaande vacatures.