Michiel Arens begon als uitzendkracht in het SSC en is nu doorgegroeid naar de functie van teamleider.

Vier jaar uitzendkracht in de magazijnen, één jaar vaste dienst in laadploeg 2 en in januari 2022 teamleider op het SSC. Daar hoort de term ‘bliksemcarrière’ bij. Tijdens zijn sollicitatiegesprek werd al meteen duidelijk dat Michiel Arens (33) ambitie heeft, dat hij wil doorgroeien binnen het bedrijf. Dit past helemaal bij zijn ondernemende aard. MCB heeft hem nu de kans gegeven om door te groeien naar de functie van teamleider.

Hoe ben je bij MCB terechtgekomen?
“Na mijn studie interieur- en meubel maken en een aanvullende hbo-studie, startte ik mijn eigen meubelbedrijf. Daarnaast werkte ik in de avonden als uitzendkracht in de magazijnen bij MCB. Op een gegeven moment heb ik ervoor gekozen om fulltime in de laadploeg bij MCB aan de slag te gaan. Ik wilde me vandaaruit verder ontwikkelen, want ik geloof heel erg in doorgroeien binnen een bedrijf. Ook als uitzendkracht had ik die ondernemende instelling al: ik wilde graag vooruit in het werk, steeds nieuwe dingen leren en mezelf blijven uitdagen. Eigenlijk had ik een assisterende rol, maar ze vertrouwden me gaandeweg steeds meer zelfstandigheid toe. Ze zagen wel dat ik het oppikte en dat ik die zelfstandigheid goed aankon. Dat gaf vertrouwen.”

Je gelooft in doorgroeien en dat is je nu ook gelukt. Hoe is dat gegaan?
“Eigenlijk heeft mijn leidinggevende me destijds gestimuleerd te solliciteren naar het teamleiderschap. Ik vond dat bijzonder, omdat hij er zelf een ambitieuze kracht mee kwijt is geraakt. In het begin vroeg ik me wel af of ik de juiste capaciteiten zou hebben en of ik geloofwaardig zou zijn als teamleider omdat ik nog best jong ben. Tegelijkertijd voelde ik zelf dat ik klaar was voor deze stap, dus ben ik er vol voor gegaan.”

Waarom past de functie van teamleider bij jou?
“Op menselijk vlak denk ik dat het een voordeel is dat ik veel mensen ken en met verschillende karakters om kan gaan. Door mijn hbo-studie heb ik veel inzicht in mezelf gekregen. Ik kan goed feedback ontvangen en die omzetten in iets wat mezelf maar zeker ook anderen ten goede komt. Dit probeer ik ook over te brengen op mijn team, zodat we elkaar vaker op dingen durven aanspreken en daardoor als team uiteindelijk beter gaan samenwerken. Op het operationele vlak denk ik dat ik in deze functie meer bij kan dragen aan de organisatie. In de uitvoering kun je alles doen om een bepaald proces, zoals het beladen van de wagens, goed te laten verlopen, maar in een aansturende functie heb je in veel bredere zin invloed. Daar kan ik ook meer mijn ondernemerschap in kwijt.”

Wat wil je in deze functie graag bereiken?
“Op de eerste plaats wil ik mijn teamleiderstaken natuurlijk zo goed mogelijk uitvoeren. De eerste periode is het veel kijken en leren hoe processen lopen en machines werken. Maar uiteindelijk wil ik ook iets gaan toevoegen voor MCB: pijnpunten helpen oplossen en dingen optimaliseren, zodat we als bedrijf continu blijven verbeteren.”