Een interview met onze nieuwe collega Diana Stehn.

Met de start als medewerker Marketing & Communicatie bij MCB in Duitsland is Diana Homersen-Stehn terug in haar geboortestad: Neuss. Ze werkte eerder in diverse branches in de consumentengoederenindustrie. Daarna was ze er 2 jaar tussenuit om een gezin te stichten. “Toen ik terugkwam was ‘inboud marketing’ in zwang. Dus niet jezelf opdringen aan potentiële klanten, maar interessant zijn, zodat klanten jou opzoeken. Ik heb daar 4 jaar ervaring mee opgedaan. Bij MCB kan ik die kennis goed gebruiken.”

Klein avontuur

“MCB is voor mij een klein avontuur. Ik kende het bedrijf en de metaalbranche niet. Wat me vooral trok was dat ik mijn vak kon uitoefenen in een nieuwe omgeving waar bovendien nog veel te ontwikkelen valt. De digitalisering in de communicatie is hier ook nog pril. In Neuss ben ik de enige marketingmedewerker, maar ik stem natuurlijk veel af met de groepscollega’s. Wat in Duitsland vooral voorligt, is meer bekendheid geven aan MCB, omdat ons marktaandeel hier nog gering is. Dus ik ondersteun Sales heel nadrukkelijk met het werven van nieuwe klanten en het zoeken en inzetten van passende communicatiekanalen, waaronder de webportal.

Flexibel

In Neuss werken we allemaal in één grote ruimte. Dat was even wennen, maar het voordeel is dat je als nieuweling veel informatie oppikt en je snel kunt schakelen in de samenwerking. Mijn eerste indrukken zijn erg positief. Ik ervaar veel respect, openheid en collegialiteit. Aan mij hebben de MCB’ers in elk geval een flexibele collega. Ik pak op wat op me af komt.”

Diana’s grote hobby is haar gezin: haar man en 2 kinderen van 5 en 8. Reizen kan haar ook bekoren. Ze woonde ooit een jaar in Hongarije en heeft al heel wat van Azië gezien.

Maatschappij

 

7110_mcb_facebook-profielfoto_def