Niek Sterken is doorgegroeid van procesoperator naar teamleider in het SSC.

Of hij de jongste teamleider ooit is weet Niek Sterken niet, maar met zijn 23 jaar doet hij een aardige gooi in die richting. Niek stuurt sinds kort samen met Michiel Arens wisselploeg 3 in het Steel Service Center (SSC) in Valkenswaard aan.

Hoe ben je bij MCB terechtgekomen?“Ik heb de opleiding horecaondernemer/manager niveau 4 gedaan en ben daarna bij Koningshof in Veldhoven gaan werken. Toen de hotellerie me toch niet zo goed bleek te liggen, ben ik via mijn voormalig schoonvader bij MCB terechtgekomen. Ik wist niks van de metaalbusiness, maar ik dacht ‘ik ga het gewoon proberen’. Zo ben ik hier dus twee jaar geleden gestart als procesoperator bij het SSC. Het draaien bij de decoiler vond ik meteen leuk, maar het teamleiderschap trok ook al snel mijn aandacht.”

Inmiddels ben je ook echt doorgegroeid naar de functie van teamleider. Hoe is dat traject verlopen?
“Voor mij voelt dit als een logische stap in mijn carrière bij MCB. Toen ik hier startte, heb ik al meteen met mijn leidinggevenden gesproken over doorgroeien. Aanspreekpunt zijn, verantwoordelijkheid nemen, iets kunnen betekenen voor het bedrijf en je medewerkers, dat spreekt me aan. Eerder heb ik al eens gesolliciteerd op een functie als teamleider. Toen vonden ze me nog te jong en te onervaren, maar als ik ergens gemotiveerd voor ben, ga ik ervoor. Nu heb ik het gevoel echt klaar te zijn voor deze stap en dat gevoel hebben ze bij MCB nu gelukkig ook. Vanuit het management hebben ze me het volste vertrouwen gegeven. De andere teamleiders vangen me ook goed op en ik krijg nog een jaar lang extra scholing om in mijn rol te groeien.”

Je bent teamleider geworden van je eigen ploeg. Hoe ervaar je dat?
“Ik zie dat eigenlijk alleen maar als voordeel. Ik weet wat iedereen kan en lig goed in de groep. Mijn nieuwe rol wil ik natuurlijk serieus oppakken, maar de gezelligheid onder de collega’s wil ik er ook zeker in houden. Die combinatie vind ik erg belangrijk.”

Wat vind je het leukste aan je functie?
“Ik ben iemand die graag verantwoordelijkheid neemt. Als procesoperator was ik al verantwoordelijk voor een bepaald onderdeel in het proces, maar de verantwoordelijkheid die ik nu heb gaat natuurlijk een stuk verder. Dat zie ik als een uitdaging. Verder kom ik nu vaker op verschillende plekken binnen MCB, waardoor ik meer hoor en zie. Daar kan ik dan vervolgens weer mee aan de slag.”